Психолог / Психотерапевт

Любомир Левтеров

Здравейте!

Аз се казвам Любомир Левтеров и съм психолог. Завърших моето обучение по психология в държавен университет в град Санкт Петербург. Преминах психотерапевтично обучение през „Юнгианска психотерапия и анализа“ и „Позитивна психотерапия“. Участвал съм в уъркшопи по „Арт терапия“„Психодрама“„Екзистенциална психотерапия“ с водещ Ървин Д. Ялом. В момента работя като психолог в моя кабинет и в организация занимаваща се с жертви на трафик и насилие. 

Но нека оставим всички сертификати, китапи и дипломи. За да бъдеш добър психолог или психотерапевт не са достатъчни няколко листа с печат и подпис. Трябва преди всичко да бъдеш човек и да носиш в себе си „дарбата“ да работиш с хора. Всеки човек е отделна вселена, и или можеш да надникнеш в неговата душа или не. Нужно е да „усетиш“ човека срещу себе си. Да успееш да уловиш неговите чувства, мисли, емоции, преживявания, а след това да можеш да приложиш правилно натрупаните знания и умения.

След това да може успешно да му въздействаш, за да може той да достигне до инсайт (осъзнаване на проблема). В последствие да  обмисли своите решения и възможности, да избере най-правилните, да направи необходимата промяна, ако желае, за да  намери себе си и да заживее спокойно и щастливо.

Психолог в Бургас

В момента водя безплатна онлайн аудио група за взаимопомощ. Това е пилотен проект за България. До момента няма създаден подобен безплатен ресурс. Групата е в приложението Zello и всеки желаещ може да се включи в консултациите. Тематиката на сбирките е „Паник атаки и тревожност“. Проектът стартира на 1 март 2018 година и за първите три месеца, над 250 човека се възползваха от услугата.

 

Идеята дойде много спонтанно. Аз членувам в няколко групи за паник атаки във Facebook. Там ежедневно виждах постове от хора страдащи от паник атаки, които имаха нужда от психологическа помощ, но казваха че не могат да си позволят психолог или живеят на село и там няма такъв специалист. Искаше ми се да помогна на всички, и мислех за организиране на безплатни групи в малки населени места. Притесняваше ме многото изгубено време в пътуване и настаняване. Тогава разбрах за приложението Zello и като на шега, стартирах онлайн група. Не знаех какво да очаквам, но уви, оказа се доста успешен проект. Много от хората споделят, че благодарение на нашите разговори, задачи и предизвикателства, са успели да преборят социофобията, агорафобията, тревожността и паник атаките.