Онлайн група за подкрепа

Не си сам! Присъедини се към нас и задай своите въпроси.

Нашата мисия е да създадем едно сигурно и защитено пространство за анонимно споделяне

Групата в Zello е иновация за България. За първи път група за психологическа взаимопомощ – онлайн базирана. Не е нужно да излизаш от твоя дом или да пътуваш до физически адрес. Винаги когато имаш нужда да споделиш или да получиш разбиране, може да се включиш в групата и да поговорим. Ползването на тази услуга е напълно безплатно.

Как да се включиш в аудио групата?

  1. Изтегли си приложението Zello Walkie Talkie . Приложението е достъпно за за Android, BlackBerry, iPhone и Windows PC и Windows Phone 8 /може да се инсталира на компютър, смартфон, таблет и др./
  2. Направи си бърза регистрация. Отнема по-малко от минута.
  3. Потърси канал „Паник атаки, тревожност и психология„.Може да използваш и този линк: http://zello.com/psihologiabg
  4. Прочети правилата. Виж обявеният час за стартиране на срещите. Сменяме го според сезона.
  5. Изчакай да се свърже модератор с теб. Ще бъде проведен кратък разговор, преди да бъдеш допуснат в групата. Ние държим да няма случайно попаднали хора в нашите срещи.
  6. Добре дошъл при нас 🙂 Ще се радваме да ти бъдем от полза. Тук може да споделиш всичко което ти тежи, да ни разкажеш за проблемите си или просто да си поговориш с хора, които ще проявят разбиране.

Какви са правилата на групата?

1) Това е аудио група за безвъзмездна безплатна помощ, която се базира на позитивното отношение и подкрепата.
2) Продажбата и преотстъпването на лекарства е строго забранено.
3) Обсъждането на странични ефекти при антидепресанти и други медикаменти е нежелателно.
4) Забранени са разговори на тема религия, спорт и политика.
5) Личните нападки и използването на груб нецензурен език са недопустими.
6) Ако някое мнение не ви допада, не се чувствайте длъжни да обиждате и нападате. Приемете, че всеки е на различен етап от пътя и приемането на състоянието и всеки има своята истина.
7) Срещите се провеждат всеки вторник от 21:00 до 23:00 часа. Консултации с психолог има в дните вторник, четвъртък и неделя.
8) Групата е само за хора, страдащи от паник атаки и тревожност. Нежелани са хора, които нямат тези проблеми. Ако имате нужда просто от информация за състоянието, в интернет и енциклопедиите има достатъчно ресурс относно паник атаките и тревожността. 
#Приятни минути с нас! 🙂

Какво се очаква от мен?

От вас се очаква да покажете добро възпитание, уважение и подкрепа. Няма нищо задължително и всеки може сам да прецени в кои от поставените психологически задачи да вземе участие. Често се правят психологически упражнения, тестове или задачи. С тях успяваме да се преборим с различни страхове /например страх от излизане на открити пространства, страх от хора и места с много хора, страх от пътуване, страх от болести, смърт и тн./ . Участието в тях е доброволно.